Tromsø SkyRace 2017 – polski akcent podczas biegu

By on 03 sierpnia 2017 in Aktualności, Posty | 2 comments

Moments – Kilian Jornet, https://tromsoskyrace.com/images/

W najbliższą sobotę odbędzie się kolejny bieg w ramach Pucharu Świata Skyrunning Extreme. Do biegu dołączają biegacze z Polski, w tym Olga Łyjak. Olga zajęła bardzo dobre 10 miejsce podczas poprzedniego biegu w ramach tej serii – Royal Ultra SkyMarathon Gran Paradiso we Włoszech.

Tromsko SkyRace to przede wszystkim 53km, +/- 4,600m oraz mnóstwo śniegu, lodu, wiatru, deszczu i ostrych kamieni.

Parę słów bezpośrednio od Olgi:

„Przede wszystkim bardzo cieszę się na wjazd do Tromso i start w Tromsø Skyrace. Start traktuję bardziej przygodowo niż pod kątem rywalizacji, jak zresztą wszystkie starty w tym roku. Miałam bardzo ciężki rok i mało trenowałam, cieszę się teraz, że mogę po prostu biegać. Nie mam specjalnych oczekiwań co do wyniku, chciałabym dobrze pobiec i na pewno dam z siebie wszystko.

Chciałabym pobiec lepiej niż na Royal Gran Paradiso i czerpać z tego biegu najwięcej radości. Jeśli zmieszczę się w pierwszej 10 będę bardzo szczęśliwa, zwłaszcza że widziałam na liście parę bardzo mocnych kobiet, jak np Nuria Picas, Megan Kimmel czy Malte Maiora. Nie mogę się doczekać tego startu, to będzie super przygoda. Trzymajcie kciuki! 🙂

Zdjęcie – Jacek Frąckowiak

Trzymamy zatem kciuki za Olgę oraz resztę biegaczy z Polski 🙂

1. Halgas Paweł
  2. Łyjak Olga
  3. Kamiński Mariusz
  4. Kubicki Darek
  5. Kinga Leszczak
  6. Mamaj Sebastian
  7. Michalik Adam
  8. Trochimowicz Hubert
  9. Walczyk Krzysztof

Fan Page Olgi Łyjak

Oficjalna strona biegu

Oficjalny fan page

Trasa biegu

2 komentarze

1. Syl

04 sierpnia 2017

Post a Reply

W Skyrace w Tromsø wystartuje również Kinga Leszczak. Będzie to jej drugi start w tych zawodach.